Inhoud bewerken

Beleef De Veenhoop te voet

Algemeen

Wandelroutes

Er liggen diverse wandelroutes voor u klaar. Maar ook op de www.beekdallandschapkoningsdiep.nl vindt u mooie wandelroutes, die u leiden langs prachtige plekjes op slechts een paar kilometer van onze jachthaven.

Route Kloosterpad van 1453

Deze route begint en eindigt op slechts 5 minuten afstand van de camping.

Achtergrond

In een oorkonde van 24 juli 1453 wordt een veilige handelsroute vastgelegd tussen Dokkum en klooster Klaarkamp in het noorden langs het klooster van Burgum in het midden en het klooster van Smalle Ee bij Drachten in het zuiden. Dat kloosterpad ligt er nog steeds. Er zijn stukken pad die de middeleeuwse sfeer nog ademen. De reiziger kan zich daar pelgrim wanen, maar andere stukken zijn drukke verkeerswegen geworden. Het Kloosterpad voert langs middeleeuwse kerken die tot de mooiste kerken van Friesland worden gerekend.

Download meer informatie en de hele route

Drents Boomkroonpad, Borger

Wandelen van wortel naar boomkroon. Dat is mogelijk in het Drents Boomkroonpad in de boswachterij Gieten/Borger. Het Drents Boomkroonpad start in een worteltunnel van 23 meter lang. Via een wenteltrap klimt u naar het 125 meter lange pad door de boomtoppen. Al wandelend bereikt u de 22 meter hoge uitkijktoren.

Bekijk de video van Staatsbosbeheer over het Boomkroonpad of bekijk de route:

Wandelen en fietsen

Naast wandelroutes zijn er ook prachtige fietsroutes in de omgeving van De Veenhoop. Geen fiets mee kunnen nemen? Dan kunt u bij ons een fiets huren.

 

Algemeen