Inhoud bewerken

Maak kennis met de dierenwereld

Attracties

Dierentuinen

Ontmoet ijsberen bij AquaZoo, bekijk de meest prachtige vlinders bij het vlinderparadijs Papiliorama of maak kennis met de leukste kleine dieren in Kabouterland. Een overzicht van de leuke dierentuinen.

AquaZoo Friesland, Leeuwarden (30 km)

De waterrijke dierenwereld van Aqua Zoo Friesland; wat een belevenis! Ontmoet zeeberen, zeehonden, pinguïns, wallabies, flamingo’s, dwergotters, ocelotten, bevers en pelikanen en kom oog in oog te staan met ringstaartmaki’s en rode vari’s op het lemureneiland.

image64

Meer op www.aquazoo.nl

Vlinderparadijs Papiliorama, Havelte (47 km)

In de ruim 900 vierkante meter grote “kas” vliegen dagelijks enkele honderden vlinders, afkomstig van diverse regio’s van over de gehele wereld. Kleurrijke juweeltjes van de natuur vliegen vrij om de bezoeker, die op zijn beurt de vrolijke fladderaars kan bekijken en fotograferen.

image16

Meer op www.vlinderparadijs.nl

WILDLANDS, Emmen (79 km)

Als echte avonturier ontdekt u nieuwe werelden. U staat oog in oog met wilde dieren. Een groot spannend avontuur voor jong en oud! WILDLANDS is een nieuw type themapark. 22 hectare actief avontuur, natuur en cultuur.

image21

Meer op www.wildlands.nl

Zeehondencrèche Pieterburen (62 km)

U kunt met eigen ogen zien met welke problemen zeehonden te maken hebben en wat de crèche daaraan doet. In de Zeehondencrèche kunt u letterlijk in de keuken kijken.

image47

Meer op www.zeehondencentrum.nl

De Kruidhof, Buitenpost (30 km)

De botanische tuin “De Kruidhof” omvat 16 tuinen waar u 1800 soorten kruidachtige planten, bomen en heesters, een rosarium en een fruithof kunt vinden.

image65

www.dekruidhof.nl

Kabouterland, Exloo (76 km)

Natuurtuin met vijvers en een leuke collectie kleine dieren.

image51

Meer op www.kabouterland.nl

Hortus Haren (51 km)

Unieke thema- en landentuinen, o.a: een historisch en botanisch nauwgezette replica van een Chinese tuin uit de Ming-dynastie, een Keltische tuin en u kunt gezellig ’teaen’ in een Engelse tuin.

image45

Meer op www.hortusharen.nl

Attracties